Airsoft Canada
http://triggerairsoft.com/shop/

Go Back   Airsoft Canada > Discussion > Airsoft Guns Discussion
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

KWA G36C upgrades

:

Airsoft Guns Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old May 21st, 2010, 10:42   #1
Rob121
 
Rob121's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Niagara
KWA G36C upgrades

I just bought a KWA G36C. I was wondering what upgrades people think would be best for it. I wanted to get the magwell that converts it to take m4 clips, but another thread I read people said that it did not work the best. Any other Ideas?
Rob121 is offline   Reply With Quote
Old May 21st, 2010, 10:42   #2
Boyso
a.k.a. LastSpartan
 
Boyso's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Québec city
Send a message via MSN to Boyso
What's wrong with it, what do you want to improve? Pretty much the question you have to ask yourself.
__________________
NEW BACON FOR SALE!

"WHEN I DIE
BURY ME
UPSIDE DOWN
SO THE WORLD
CAN KISS MY ASS"
-Platoon

Boyso is offline   Reply With Quote
Old May 21st, 2010, 11:18   #3
Rob121
 
Rob121's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Niagara
I was wondering if any of the internals needed upgrading.
Rob121 is offline   Reply With Quote
Old May 21st, 2010, 11:22   #4
Boyso
a.k.a. LastSpartan
 
Boyso's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Québec city
Send a message via MSN to Boyso
If it's shooting fine, you don't need to. If it breaks, then upgrade
__________________
NEW BACON FOR SALE!

"WHEN I DIE
BURY ME
UPSIDE DOWN
SO THE WORLD
CAN KISS MY ASS"
-Platoon

Boyso is offline   Reply With Quote
Old May 21st, 2010, 16:34   #5
Indianajohns
Herr ScheißeLiebhaber
 
Indianajohns's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sylvan Lake, Alberta
I have a King Arms M4 magwell adapter. It works decently, there is a bit of mag wobble in it though which to me is a fair trade off for having cheaper mags.

As far as upgrades, if your budget is tight I would recommend waiting for the adapter and getting a new cylinder head and tappet plate. It's a cheap upgrade and both of those things commonly break on the KWAs. Other than that I love my KWA. It's got great range and other than those two failures (and me always breaking magwells because I fall on my gun constantly) I really love it. I plan on getting a silencer and putting an M4 length tight bore barrel into it.
Indianajohns is offline   Reply With Quote
Old May 21st, 2010, 21:49   #6
kalnaren
 
kalnaren's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oakville, Ontario
NEW CYLINDER HEAD!!!

Mine blew apart after less than 1,000 rounds. Other than that the only things I've done to mine are rewire to deans and a tightbore. Thing works amazing, doesn't really need anything else.
__________________

Quote:
"Someone in a Prius tried to race me at a stop sign the other day. I couldn't believe it. I had him for the first 100 feet or so but I can only walk so fast."
kalnaren is offline   Reply With Quote
Old May 21st, 2010, 22:32   #7
deep in the bush
Monkey with a Gun
 
deep in the bush's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Barrie
Send a message via MSN to deep in the bush
That was odd chum, I have one and it shot about 20 000 rounds so far. No worries.... now look I cursed myself. I better go buy a new piston and clyinder tommorow.


Damn you Kalnaren!!!

BTW my cansoft KWA shoots about 400 to 420 so if anything you will need to downgrade it at sometime for indoors. I have to agree, never upgrade until you break it. A good rule to live by for life come to think about it.
__________________
"Anyone who has the power to make you believe absurdities has the power to make you commit injustices."
Voltaire
AV for Barrie, Orillia, Innisfil, Bradford Region - pm me if you need AV'd

I'm the Barrie Bastard.
http://www.bbbastard.com/


Cheese is good.

Last edited by deep in the bush; May 21st, 2010 at 22:35..
deep in the bush is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2010, 17:33   #8
Rob121
 
Rob121's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Niagara
Yea I think ill wait till something breaks, thanks for the advice.
Rob121 is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2010, 10:45   #9
zollen
 
zollen's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto, Canada
Send a message via ICQ to zollen
Have you chrono your KWA G36C yet? What's the fps and firing rate?
zollen is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2010, 10:55   #10
kalnaren
 
kalnaren's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oakville, Ontario
FPS is around 390 IIRC. I estimate the ROF on a good battery to be around 15.
__________________

Quote:
"Someone in a Prius tried to race me at a stop sign the other day. I couldn't believe it. I had him for the first 100 feet or so but I can only walk so fast."
kalnaren is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2010, 16:55   #11
deep in the bush
Monkey with a Gun
 
deep in the bush's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Barrie
Send a message via MSN to deep in the bush
Mine is about 390 to 405.
(used to shoot until it was leant out many times)
__________________
"Anyone who has the power to make you believe absurdities has the power to make you commit injustices."
Voltaire
AV for Barrie, Orillia, Innisfil, Bradford Region - pm me if you need AV'd

I'm the Barrie Bastard.
http://www.bbbastard.com/


Cheese is good.

Last edited by deep in the bush; May 31st, 2010 at 19:31..
deep in the bush is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2010, 17:56   #12
Brayden
¡¡¡ɹǝʞɐǝɹq oqɯoɔ-ɔ-ɔ-ɔ
 
Brayden's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sault Ste Marie
Quote:
Originally Posted by deep in the bush View Post
Mine is about 390 to 405.
my friends in 390-410, i'd have a piston head ready for when it does break but don't switch it yet because the current one has just fine compression. That way though it'll be ready for when it does break.
__________________
Primary: TM MK 17 MOD 0, ICS L85 A2, Echo1 AKM, Echo1 AK-74, WE AK-74UN, JG AK-47 | Secondary: TM M9
Proud member of Force Recon
Brayden is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2010, 18:47   #13
zollen
 
zollen's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto, Canada
Send a message via ICQ to zollen
Is this a good upgrade?

EA G36C Alumnium RAS Handguard
zollen is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2010, 18:52   #14
kalnaren
 
kalnaren's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oakville, Ontario
That's not an "upgrade" -it's just a different foregrip. Personally I don't see the point. The KWA already has 3 rails and already fits a large battery. What would you gain by adding that? (aside from making the front of the gun retardedly heavy)
__________________

Quote:
"Someone in a Prius tried to race me at a stop sign the other day. I couldn't believe it. I had him for the first 100 feet or so but I can only walk so fast."
kalnaren is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2010, 19:38   #15
zollen
 
zollen's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto, Canada
Send a message via ICQ to zollen
Would the Madbull Noveske KFH Amplifier too big for KWA G36C? I fear I may not be able to remove the KWA handguard....

Last edited by zollen; May 31st, 2010 at 20:00..
zollen is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Discussion > Airsoft Guns Discussion

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
http://triggerairsoft.com/shop/

All times are GMT -4. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.