Airsoft Canada
BuyAirsoft

Go Back   Airsoft Canada > Discussion > Upgrades & Modifications
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

3 Shot Burst

:

Upgrades & Modifications

Reply
 
Thread Tools
Old January 4th, 2012, 14:31   #1
Old School Punk
 
Old School Punk's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Edmonton, Alberta
3 Shot Burst

Hey Guys, I am sure that this has been discussed to death somwhere around here, but I did a couple searches and could find anything obvious, so I thought that I would post this question here anyway.

Is there a device that would allow a normal AEG to shoot a 3 shot burst when you pull the trigger once?

I have a JG - MP5 that I would like to convert from "single shot" to "3 shots" on single shot mode, and then still have a full auto mode when the shot mode selector is moved to the full auto mode.

Please let me know if there is a device that can easily make this happen, and if there is, where can I get one.

Thanks in advance for reading and responding to my question.

Gord
__________________
Old School Punk is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 14:39   #2
MultipleParadox
 
MultipleParadox's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: St-Hubert, Qc
ASCU2 and most other micro-controller/mosfet combo will dot that
Except that the burst is usually set when tapping the trigger on full auto (holding the trigger will still shoot in full auto). Some can be "configured", others can't.
__________________
Quote:
Originally Posted by Brian McIlmoyle View Post
Real life comparison,

GBBR- bang bang -- Giggle

AEG-- merrrzip merrzip -- meh
MultipleParadox is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 14:40   #3
White Fox
 
White Fox's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Montreal
A control unit, check AWS / ASCU2
__________________
White Fox is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 14:46   #4
tunabreath
 
tunabreath's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Edmonton, AB
I think any solution to provide 3 round burst on the semi-auto selector position will require bypassing the trigger mechanism, since you'll need the power going through the MOSFET regardless of whether the physical trigger contacts are open or closed to continue cycling the rest of the burst. This limits you to more expensive/advanced wired in FETs.

The only simple drop in solution I know of will only be able to change your full auto to 3 round burst, since power is still going through the trigger contacts:
http://www.aegwizard.com/AEG_Burst_Wizard.html
__________________
Vita, Passione e Pistole
tunabreath is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 14:56   #5
cetane
 
cetane's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Markham & Stouffville - Ontario - Canada
I've got an ascu ver 1 in my m4 and it works good. Not too hard to install.
cetane is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 15:02   #6
MultipleParadox
 
MultipleParadox's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: St-Hubert, Qc
Quote:
Originally Posted by tunabreath View Post
I think any solution to provide 3 round burst on the semi-auto selector position will require bypassing the trigger mechanism, since you'll need the power going through the MOSFET regardless of whether the physical trigger contacts are open or closed to continue cycling the rest of the burst. This limits you to more expensive/advanced wired in FETs.

The only simple drop in solution I know of will only be able to change your full auto to 3 round burst, since power is still going through the trigger contacts:
http://www.aegwizard.com/AEG_Burst_Wizard.html
Not bad, but in my opinion at this point one might as well shell out the 100$ or so for an ASCU2/AWS and replace the basic trigger contacts, that will eventually fail, with a microswitch, and add a reliable solution to use LiPos at the same time, just saying

I know my ASCU2 works wonder, totally love it
__________________
Quote:
Originally Posted by Brian McIlmoyle View Post
Real life comparison,

GBBR- bang bang -- Giggle

AEG-- merrrzip merrzip -- meh
MultipleParadox is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 15:22   #7
PrIeSt
takagari
 
PrIeSt's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anola(ish) MB
Send a message via MSN to PrIeSt Send a message via Skype™ to PrIeSt
cheetahs can be configered in

single-burst-full
burst-full
single-single
single-burst.

most can. spend 70 bucks. and do the upgrade
PrIeSt is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 17:23   #8
tunabreath
 
tunabreath's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Edmonton, AB
Quote:
Originally Posted by MultipleParadox View Post
Not bad, but in my opinion at this point one might as well shell out the 100$ or so for an ASCU2/AWS and replace the basic trigger contacts, that will eventually fail, with a microswitch, and add a reliable solution to use LiPos at the same time, just saying

I know my ASCU2 works wonder, totally love it
I agree that this would be the better option.
I was taking his requirement for "easily" as key, since pretty much all of the ideal solutions require opening the mechbox either to solder to or replace the trigger switch, and maybe install a sector gear/cutoff sensor as well.
__________________
Vita, Passione e Pistole
tunabreath is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 17:37   #9
Old School Punk
 
Old School Punk's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Edmonton, Alberta
Hey Thanks for the responses Gents, much appreciated.

Now Takagari, you have caught my interest with this "Cheetah" device. What is it? Who sells it? and, How hard is it to install?

I am fairly handy when it comes to working on my own guns, not a "Gunsmith" by any stretch, but I get bye.

I would love to hear more about this Cheetah thing, I would really appreciate any additional info that you could give me on this device.

Thanks in advance

Gord
__________________
Old School Punk is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 17:46   #10
coach
aka coachster
 
coach's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: T dot
The v2 AWS raptor can be configured like the cheetah. But the bonus with the aws or ascu is the micro switch.
coach is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 18:39   #11
PrIeSt
takagari
 
PrIeSt's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anola(ish) MB
Send a message via MSN to PrIeSt Send a message via Skype™ to PrIeSt
That was an example all the others gave the same mine just stood out I guess.

check this out.
http://www.awsairsoft.com/sentry

It brings you a crap load of features. including lipo and ROF control. so you can run a 11 volt lipo.
PrIeSt is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 19:02   #12
Old School Punk
 
Old School Punk's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Edmonton, Alberta
Awesome, thanks for the tip! I will check it out.
__________________
Old School Punk is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 19:29   #13
PrIeSt
takagari
 
PrIeSt's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anola(ish) MB
Send a message via MSN to PrIeSt Send a message via Skype™ to PrIeSt
He's always out of stock lol. Airsoftparts.ca has them on preorder. Prob only chance
PrIeSt is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 22:56   #14
Foxer2373
 
Join Date: May 2011
Location: Smith Falls ON
HAHAHA old school you are becoming my favorite poster on here... Look up a guy his board name is scootervauto at least on EAR here in edmonton I think its the same here. I know he has done a few guys M16's to do the 3rnd burst with his own built mosfets that he builds from scratch with aircraft grade wiring.

He did my mosfet for my TM M14 to shoot semi auto only for a DMR build because we could not find a selector for it.

And just to prove 6 degrees of separation Tunabreath from the above post is the gun doc that is doing my new hopup for my m14 and "dun dun dun" My ASR hop up that we are discussing upgrades on in your other thread. thats funny!
Foxer2373 is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 23:13   #15
MaciekA
 
MaciekA's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Portland, Oregon, USA
I have two AWS Raptor FETs and the Burst Wizard. You can feel safe that either of those will give you your burst functionality.

- However -

Once you start researching all the options in this area, the Extreme-Fire stuff (Cheetah/SW-Comp, etc), AEG Burst Wizard, Burst Avocado, AWS Raptor, etc etc.... You will quickly get fired up about a lot of ideas and features you never thought about.

If that happens, and you have the budget, and you absolutely want the most awesome solution out of all of these, and you have a v2 gearbox, then the AWS Raptor is the way to go. If your budget is medium and you just want to plug something into your battery without having to think much, get the Avocado (Toronto Airsoft has them), or the Wizard. They work beautifully. The Avocado is slightly smaller than the wizard and has better packaging around the circuit so that it's better protected in your gun.

Hope that helps!
__________________
"Mah check"

Now you know

MaciekA is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Discussion > Upgrades & Modifications

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
BuyAirsoft

All times are GMT -4. The time now is 18:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.